آب، خاك، بحران ها و چالش ها-رئيس ستاد احياي درياچه اروميه: ايران با بحران کم آبي مواجه است


رئيس ستاد احياي درياچه اروميه: ايران با بحران کم آبي مواجه است

تاریخ انتشار: 95.07.05 20:9
مهر. رئيس ستاد احياي درياچه اروميه با تاکيد بر اينکه ايران با بحران کم آبي مواجه است، گفت: بايد روي منابع آبي مديريت لازم صورت گيرد.

عيسي کلانتري اظهار داشت: دولت براي نجات درياچه اروميه اعتبارات خوبي در نظر گرفته است، به طوري که بودجه ۳۰۰ ميليارد توماني در سال جاري براي اين درياچه اختصاص يافته است و برنامه ها و طرح هاي خوبي نيز براي اين درياچه درحال اجرا است.
وي سپس با تاکيد بر اينکه برخي ها نمي خواستند درياچه اروميه احيا شود، افزود: ولي اين درياچه احيا مي شود و به وضعيت گذشته خود خواهد رسيد.
کلانتري با تاکيد بر اينکه موضوع احياي درياچه اروميه بسيار مهم است، ادامه داد: مردم نيز به اين مسأله واقف هستند و ما را در طرح هاي مختلف احياي درياچه ياري مي کنند.
رئيس ستاد احياي درياچه اروميه سپس ادامه داد: مرگ درياچه‌ اروميه مساوي با مرگ مردم آذربايجان است ولي با اجراي طرح هاي مختلف و کارشناسي شده مي ‌توان درياچه اروميه را تا سال ۱۴۰۲ به سطح اکولوژيکي مورد نظر رساند.
وي سپس با اشاره به اينکه بايد مردم با اصلاح الگوي مصرف در منازل در مصرف آب صرفه جويي کنند، گفت: همچنين در بخش کشاورزي بايد با اصلاح الگوي کشت در حفظ منابع آبي تلاش کنيم.
کلانتري سپس آماري در خصوص مصرف آب در کشورهاي مختلف ارائه کرد و ابراز داشت: طبق اعلام سازمان زيستي جهان نبايد بيش‌ از ۴۰ درصد آب‌ هاي تجديدپذير در هر کشوري استفاده شود که متاسفانه اين آمار در ايران ۱۰۴ درصد است.
وي ادامه داد: ۹۶ ميليارد مترمکعب از آب‌ هاي تجديدپذير کشورمان مصرف مي شود که مي تواند باعث نابودي منابع آبي کشورمان شود.

مشارکت بالا مردم در برنامه هاي احياي درياچه اروميه
معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست نيز در ادامه اين جلسه با تاکيد بر اينکه مردم در برنامه هاي احياي درياچه اروميه مشارکت بالايي داشتند، گفت: اگر طرح ها به موقع و کامل اجرا شوند تا سال ۱۴۰۲ شاهد احياي کامل درياچه اروميه خواهيم بود.
فرهاد دبيري با اشاره به اينکه همه مردم بايد خود را مسئول حفظ محيط زيست بدانند، افزود: حرکت مردمي در زمينه احياي درياچه اروميه نويد بخش بود.
وي سپس با بيان اينکه فرهنگ حفاظت از محيط زيست بايد از دست يک دستگاه و اداره خارج شده و به يک فرهنگ جامع تبديل شود، گفت: بايد در خصوص مسائل زيست محيطي و مخاطرات و تهديدهاي آن فرهنگ سازي شود.
دبيري سپس اظهار داشت: با مشارکت مردم و مسئولان مي توان درياچه اروميه را مثل روزهاي گذشته آن پرآب ديد و بايد زيرساخت‌ هاي اين امر تامين شود.

منبع خبر

 منتظر گزارشات و مستندات شما در اين زمينه هستيم، با ما تماس بگيريد!