آب، خاك، بحران ها و چالش ها-درياچه اروميه به وضعيت قبل خود برمي گردد؟


درياچه اروميه به وضعيت قبل خود برمي گردد؟

آتاریخ انتشار: 94.12.19 17:29
تسنيم. دبير ستاد احياي درياچه اروميه با اعلام اينکه درياچه اروميه هيچ وقت به وضعيت ۳۰ ميليارد متر مکعب آب قبلي خود نمي‌رسد گفت: ما بيشتر به دنبال اين هستيم که درياچه اروميه مزاحمتي براي زندگي مردم نداشته باشد.

عيسي کلانتري امروز در حاشيه مراسم امضاي توافقنامه فائو و دولت ژاپن در خصوص (برنامه جامع مديريت پايدار منابع آب حوزه آبريز درياچه اروميه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ايران با سرمايه‌گذاري 7 ميليارد دلاري برنامه10 ساله‌اي دارد تا درياچه اروميه را به رويه و شرايط اکولوژيک خود برساند.
وي افزود: دولت ژاپن نيز باهمکاري سازمان فائو مطالعاتي را در حوزه درياچه اروميه دارد و 3.6 ميليون دلار نيز کمک مالي مي‌کند اما بايد اذعان داشت که بار اصلي بر دوش خود دولت است اما ما از کمک همه کشورها استقبال مي‌کنيم.
دبير ستاد احياي درياچه اروميه ادامه داد: ما در برقراري اين ارتباطات بيشتر از کمکهاي مالي از دستاوردهاي فني آنها استفاده مي‌کنيم.
کلانتري تصريح کرد: درياچه اروميه در سال 1402 تا سال 1403 به تراز تجاري 1274 متر مربع بالاتر از سطح دريا خواهد رسيد و 4 هزار کيلومتر مربع وسعت خواهد داشت اما اين عمليات بايد دائمي باشد و منابع مالي آن تامين شود.
وي تاکيد کرد: در اين تراز 25 درصد نمک خواهيم داشت که اين امر مورد قبول مجامع بين‌المللي است.
دبير ستاد احياي درياچه اروميه در پاسخ به اين سوال تسنيم مبني بر اينکه فعالان بخش خصوصي در نشستي که در اتاق بازرگاني باحضور رئيس سازمان محيط زيست داشتند بيان کردند که اين درياچه با 200 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري نيز به وضعيت قبلي خود نمي‌‌رسد حال چه برسد به 7 ميليارد دلار نظر شما در اين ارتباط چيست، گفت: درياچه اروميه هيچ وقت به وضعيت 30 ميليارد متر مکعب قبلي خود برنمي‌گردد و بايد اذعان داشت که اين رقم در سال گذشته تنها 3 بار رخ داده است.
وي در توضيح بيشتر افزود: آب درياچه اروميه در گذشته بين 10 ميليارد متر مکعب تا 30 ميليارد متر مکعب آب متغير بوده است و ما به اندازه‌اي برنامه‌ريزي کرده‌ايم که آب آن کافي باشد.
اين مقام مسئول گفت:‌اگر خدا عنايت کرد و بارش‌ها دوباره به حالت اوليه برگشت درياچه پر از آب مي‌شود اما ما بيشتر به دنبال اين هستيم که درياچه اروميه مزاحمتي براي زندگي مردم ايجاد نکند.
کلانتري تاکيد کرد: گرد و غبار، تغيير اقليم و ... را بايد مهار کرد وگرنه هيچ وقت نمي‌توانيم آب درياچه اروميه را به 30 ميليارد متر مکعب در شرايط موجود برسانيم و منابع آن را نداريم.

* سياست حال حاضر کشاورزي کشور نابودي نسل‌هاي آينده است
وي در خصوص محدوديت‌هاي کشت اطراف درياچه اروميه گفت: کشاورزي در منطقه بايد محدود شود و کشور ايران پاسخگوي سطح زيرکشت نيست و در حال حاضر سياست‌هاي ما توسعه کشاورزي را برمبناي نابودي نسل‌هاي بعد قرار داده است.
کلانتري در پايان گفت:در بخش کشاورزي بايد فني‌ها سياستگذاري کنند و سياستمداران آن را اجرايي کنند نه اينکه سياستمداران سياستگذاري کنند و فني‌ها به دنبال تخريب منابع براي اهداف زودرس باشند.

منبع خبر

 منتظر گزارشات و مستندات شما در اين زمينه هستيم، با ما تماس بگيريد!