آب، خاك، بحران ها و چالش ها-دبير ستاد احياي درياچه اروميه: 12سال پيش به رئيس جمهور وقت براي بحران درياچه اروميه هشدار دادم


دبير ستاد احياي درياچه اروميه: 12سال پيش به رئيس جمهور وقت براي بحران درياچه اروميه هشدار دادم

تاریخ انتشار: 93.06.08 17:25
فارس. دبير ستاد احياي درياچه اروميه گفت: 12 سال پيش در نامه اي به رئيس جمهور وقت نوشتم و در آن راجع به بحران درياچه اروميه هشدار دادم ولي طي اين مدت با وجود پيگيري‌هاي متعدد اقدامات مقتضي انجام نشد.

به گزارش خبرگزاري فارس از اروميه عيسي کلانتري بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاحيه کنگره ملي خاک و محيط زيست که در پرديس نازلوي دانشگاه اروميه برگزار شد، اظهار داشت: عدم آينده‌نگري در مديريت منابع سبب خشکي درياچه اروميه و پديد آمدن ديگر تبعات زيست محيطي شده است.

وي با اشاره به کاستي‌هاي صورت گرفته در حق محيط زيست ايران، گفت: در 20 سال آينده ده‌ها ميليون نفر از مردمان اين سرزمين مجبور به ترک سرزمين‌هاي خود به ديگر مناطق خواهند شد.
دبير ستاد احياي درياچه اروميه با اشاره به بحران درياچه اروميه، گفت: نسل‌هاي بعدي به شدت با بحران بي‌آبي مواجه خواهند شد.
کلانتري با اشاره به تأثير خشکسالي و شرايط اقليمي در خشکي اين درياچه، تصريح کرد: به آن ميزان که مديريت نادرست منابع در اين زمينه دخيل بوده است، سير عوامل نقش چنداني نداشته‌اند.

دبير ستاد احياي درياچه اروميه با اشاره به اينکه اکنون نسل‌هاي بعدي در اداره امور به ويژه منابع ناديده انگاشته مي‌شوند،‌ گفت: 12 سال پيش در نخستين نامه به رئيس جمهور وقت نوشتم و در آن راجع به بحران درياچه اروميه هشدار دادم ولي طي اين مدت با وجود پيگيري‌هاي متعدد اقدامات مقتضي انجام نشد.

وي با اشاره به عدم وجود آينده‌پژوهي‌هاي لازم در حوزه مديريت منابع آبي، گفت: با تداوم اين روند طي 20 سال آينده اثري امکان کشاورزي در مناطق نيمه شمالي و شمال غربي کشور وجود نخواهد داشت.
کلانتري با اشاره به مشارکت 670 نفر از متخصصان داخلي و خارجي در تدوين برنامه جامع احياي درياچه اروميه، در پاسخ به برخي انتقادها از عدم حضور برخي متخصصان داخلي در نشست‌هاي تخصصي احياي درياچه اروميه، گفت: پنج نفر از دانشگاه اروميه نيز در کميته راهبردي احياي درياچه اروميه حضور دارند.

وي با اشاره به اينکه در سال‌هاي گذشته مسئله درياچه اروميه امنيتي اعلام شده بود، گفت: وظيفه انجمن‌هاي علمي اين است که در حيطه تخصصي خود، ناظر سياست‌هاي حاکميتي باشند و اين همان خلاء بزرگي است که کنگره‌هاي علمي برگزار شده داخلي از آن بي‌بهره‌اند.

وي تصريح کرد: اگر هدف از برگزاري اين کنگره‌ها، ارائه صرف مقالات بوده و توجهي به سياست‌هاي اجرايي کشور در زمينه‌هاي مربوطه نشود، چيزي جز اتلاف وقت عايد نخواهد شد.
کلانتري با اشاره به شدت فعاليت‌هاي انجام شده در طول 6 ماه گذشته در راستاي احياي درياچه اروميه، گفت: 15 هزار ميليارد تومان اعتبار براي احياي اين درياچه بر اساس مطالعات انجام شده مورد نياز است که از اين ميزان يک‌هزار و 476 ميليارد تومان آن در طول امسال بايد تخصيص يابد.

دبير ستاد احياي درياچه اروميه با اشاره به اجراي فاز نخست احياي درياچه اروميه در طول امسال، ‌گفت: گام نخست در احياي درياچه اروميه، حفظ وضعيت موجود است.
وي با اشاره به استقبال از نظرات کارشناسانه متخصصان اين حوزه،‌ گفت: افراد صاحب نظر و فعالان عرصه محيط زيست مي‌توانند با مراجعه به سايت درياچه اروميه نظرات کارشناسانه خود را براي پيشبرد هر چه سريع‌تر روند احياي درياچه اروميه ارائه دهند.
منبع خبر

 منتظر گزارشات و مستندات شما در اين زمينه هستيم، با ما تماس بگيريد!