آب، خاك، بحران ها و چالش ها-تالاب هامون-بازگشايي دايک مرزي در ورودي آب به تالاب هامون


تالاب هامون-بازگشايي دايک مرزي در ورودي آب به تالاب هامون

تاریخ انتشار: 95.05.03 13:0
ايسن. مديرکل محيط زيست استان سيستان و بلوچستان گفت: بازگشايي دايک مرزي در نقاط حساس ورودي آب به تالاب هامون با همکاري وزارت کشور و ستاد کل مرزيابي صورت گرفته است.

سعيد محمودي در جلسه بررسي وضعيت گرد و غبار استان سيستان و بلوچستان و تالاب هامون با اشاره به سبک بين المللي اين تالاب گفت: هامون را به عنوان دوازدهمين ذخيره گاه زيست کره در فهرست يونسکو ثبت کرديم که مراسم اهداي ديپلم آن نيز در ارديبهشت ماه برگزار شد.

وي با بيان اينکه امسال بهترين سال از لحاظ آبي بود، اظهار کرد: امسال آب بهتري در اثر سيلاب رودخانه‌هاي سيستان وارد تالاب هامون شد بنابراين در بهار سال 95 آبگيري خوب و وضعيت اکولوژي مناسب بود به طوريکه برخي پرندگان تا چهار بار هم تخم گذاري و جوجه آوري داشتند.

مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان با اشاره به آخرين وضعيت هامون در قسمت صابوري و هامون هيرمند اظهار کرد: امسال با توجه به اقدامات صورت گرفته در قسمت صابوري که کانون‌هاي گرد و غبار متمرکز هستند و حدود 200 هزار هکتار است کانون‌ها کنترل شدند و در قسمت هيرمند آب خوبي وجود دارد و تلاش داشتيم از هدر رفت آب جلوگيري کنيم.

محمودي با اشاره به طوفان گرد و غبار سيستان و بلوچستان در 23 و 24 تيرماه اظهار کرد: منشا اين طوفان در شمال افغانستان و هرات و حتي تاجيکستان بود که کشور ما را تحت تاثير قرار داد و شهروندان سيستاني را دچار مشکل کرد بنابراين بيشتر کانون‌ها در افغانستان قرار دارد.

وي با بيان اينکه ميانگين تبخير 5000 ميلي متر است گفت: با اين حال آب خوبي در قسمت هامون صابوري وجود دارد، تاثير بادهاي 120 روزه نيز بر نوسانات پهنه آبي در هامون صابوري ايران و افغانستان تا حد زيادي کنترل شده است تا آبها هدر نشود و سعي کرديم با بودجه کمي که در اختيار داشتيم حداکثر اقدامات را عملياتي کنيم.

مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان با تاکيد بر اينکه طوفان‌هاي شن و ماسه در 23 و 24 تيرماه باعث کاهش ديد افقي و تصادفات و مشکلاتي در مسير جاده‌ها شد، اظهار کرد: سرعت باد بر 100 کيلومتر بر ساعت رسيد. در تاريخ 25 تير از روستاهايي که در معرض شن‌هاي روان بودند بازديد کرديم همچنين به دنبال آن ستاد مديريت بحران تشکيل شد.

محمودي با اشاره به تدوين برنامه مديريت زيست بومي تالاب هامون اظهار کرد: انجام مطالعه طرح جامع شناسايي مکانيزم وقوع گرد و غبار توسط دانشگاه سيستان انجام شده و گزارش نهايي آن به دفتر طرح ملي مقابله با گرد و غبار ارسال شده است .

مديرکل حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان اقدامات احيايي براي تالاب هامون و مقابله با گرد و غبار سيستان و بلوچستان را تشريح کرد و از وضعيت مناسب تالاب هامون نسبت به گذشته خبر داد.

وي افزود: لايروبي و اقدامات اصلاحي و هدايت آب در داخل تالاب با هدف ماندگاري بيشتر آب و کنترل کانون‌هاي ريزگرد از ديگر اقداماتي است که انجام شده و بايد تداوم داشته باشد.

با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
منبع خبر

 منتظر گزارشات و مستندات شما در اين زمينه هستيم، با ما تماس بگيريد!