آب، خاك، بحران ها و چالش ها-برنامه دولت براي احياي تالاب هامون


برنامه دولت براي احياي تالاب هامون

تاریخ انتشار: 93.06.06 18:24
فارس. معاون دريايي سازمان محيط زيست گفت:
دولت تدبير و اميد براي احياي تالاب هامون و براي ريزگردها برنامه دارد.

به گزارش خبرگزاري فارس از زاهدان پروين فرشچي پيش از ظهر امروز در مراسم معارفه مديرکل جديد حفاظ محيط زيست سيستان و بلوچستان، اظهار کرد: سازمان محيط زيست به نسبت سازمان‌هاي ديگر از امکانات کمتري برخوردار است ولي به دليل ماهيتي که دارد کساني را جذب مي‌کند که به طبيعت عشق مي‌ورزند و دلشان مي‌خواهد که در اين سازمان تلاش کنند.

معاون دريايي سازمان محيط زيست افزود: اميدواريم که در سال تدبير و اميد با اين دولت تدبير براي خانواده محيط زيست تدبيري شود که همکاران ما براي پيوستن به اين سازمان هميشه احساس خشنودي کنند.
اين مسئول ادامه داد: هيچ کاري فردي صورت نمي‌گيرد و در موفق بودن و يا موفق نبودن هر فرد مولفه‌هاي توکل به خدا، همکاران و خانواده و ساز و کاري که در اختيار دارد، نقش دارند.
وي گفت: استان سيستان و بلوچستان به دليل برنامه‌هايي که دولت براي احياي تالاب هامون و براي ريزگردها دارد، وارد يک دوره خيلي پرکار خواهد شد.

معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار سيستان و بلوچستان نيز در اين مراسم اظهار کرد: سازمان حفاظت محيط زيست کشور و اداره کل از چند جنبه داراي اهميت است يکي اينکه يک سيستم فرابخشي و سيستمي است که در شوراي تصميم‌گيري استان داراي اهميت است به دليل اينکه شوراي برنامه‌ريزي استان شورايي است که مي‌‌توانيم بگوييم يک پارلمان است و آينده سيستم استان در آنجا برنامه‌ريزي مي‌شود به همين دليل محيط زيست اهميت زيادي دارد.

غلامرضا مالکي افزود: ما مي‌خواهيم در سيستان و بلوچستان توسعه‌اي به صورت جهشي داشته باشيم.
اين مسئول با اشاره به اينکه اين نگاه، نگاه مطلوبي نيست که نتوانيم از آنچه که خدا به ما داده است استفاده مفيد ببريم، بيان کرد: تاکنون از استاني که پهناورترين استان کشور است و پنج نقطه مرزي دارد نتوانستيم به اندازه ظرفيت فيزيکي از اين استان استفاده کنيم.

وي با بيان اينکه اهميت سازمان محيط زيست در طرح‌هاي توسعه‌اي بسيار زياد است، خاطرنشان کرد: انتظار داريم که سازمان محيط زيست استان اهداف سازمان خودش را به خوبي اجرا کند و در کنار پروژه‌هاي بزرگ استان پروژه احياي تالاب هامون را نيز به خوبي اجرايي کند.
مديرکل جديد حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان اظهار کرد: کشور ما کشور گرم و خشکي است و گرما نيز کشور ما را فرا گرفته و مشکلات و تبعاتي بسياري داشته است و نتيجه آن است که هم آب و هم خاک را از دست مي‌دهيم.

سعيد محمودي افزود: از مسائل حاد محيط زيست سيستان و بلوچستان مي‌توان به تالاب هامون اشاره کرد که اگر دغدغه نخست سازمان محيط زيست کشور نباشد مسئله دوم آن است.
اين مسئول ادامه داد: ستاد مبارزه با ريزگردها هم در غرب و هم در شرق کشور تشکيل شده است.وي گفت: سيستان و بلوچستان برخلاف همه مشکلاتي که دارد ظرفيت‌ها و فرصت‌هاي بسيار زيادي نيز دارد که به خوبي به مردم کشور شناسايي نشده است و شايد سياست درستي نبوده که اين استان به خوبي شناسانده نشده است.

محمودي با اشاره به برخي از ظرفيت‌هاي سيستان و بلوچستان بيان کرد: 80 درصد بيوم‌هاي کشور در اين استان وجود دارد و از نظر زيستگاهي جانوران خاصي هم مثل تمساح پوزه‌کوتاه، خرس سياه، زاغ بور و پلنگ ايراني وجود دارد.
مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان با اشاره به تفاوت‌هاي زيست محيطي سيستان و بلوچستان افزود: سيستان و بلوچستان را مي‌شود از لحاظ آب و هوايي ايران کوچک ناميد.

اين مسئول از بادهاي 120 روزه به عنوان بزرگترين فرصت استان نام برد و ادامه داد: اين يک فرصت بزرگ براي توليد و انتقال انرژي است.
وي از فرصت‌هاي ديگر استان به بحث توريسم و منابع منحصر به فردي همچون شهر سوخته اشاره کرد و گفت: در بحث زمين شناسي مي‌توان به گل فشان، کوه‌هاي مينياتوري و تفتان و در بحث دانشگاهي به دانشگاه سيستان و بلوچستان اشاره کرد.

محمودي خاطر نشان کرد: در بحث NGO استان سيستان و بلوچستان رتبه پاييني را در کشور داشته و اين جاي کار زيادي را دارد.
وي در پايان از مالکي تقاضاي کمک و توجه بيشتر به اين سازمان کرد و گفت: با توجه به وسعت استان بايد تناسبي بين نيروهاي انساني و تجهيزات باشد و ما نيز به معيشت کارکنان و محيط‌بانان توجه ويژه‌اي خواهيم داشت و اين را در اولويت قرار مي‌دهيم.

منبع خبر

 منتظر گزارشات و مستندات شما در اين زمينه هستيم، با ما تماس بگيريد!